Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Οι σπουδές στην Ιταλία


ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ.
Πόλος έλξης για τους Έλληνες - η "ελίτ" των ιταλικών ΑΕΙ
Στην Ιταλία λειτουργούν 75 κρατικά και ιδιωτικά πανεπιστήμια (universita). Από τα σημαντικότερα ιταλικά πανεπιστημιακά κέντρα είναι η Ρώμη, η Μπολόνια -εκεί βρίσκεται το αρχαιότερο πανεπιστήμιο του κόσμου- η Φλωρεντία και το Τορίνο. Αν και ο αριθμός των Ελλήνων φοιτητών βαίνει μειούμενος, η ελληνική κοινότητα εξακολουθεί να είναι η πολυπληθέστερη στη γειτονική χώρα, αφού επτά στους δέκα (μη Ιταλούς) Ευρωπαίους που επιλέγουν την Ιταλία για σπουδές είναι Έλληνες.
ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
Προϋποθέσεις Εισαγωγής
Όλοι οι υποψήφιοι των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας μπορούν να φοιτήσουν στα ιταλικά πανεπιστήμια, αρκεί να κατέχουν έναν έγκυρο τίτλο σπουδών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και να περάσουν επιτυχώς ενδεχόμενες εισαγωγικές εξετάσεις (όπου αυτό προβλέπεται) στη σχολή της επιλογής τους.
Επιπλέον, ο υποψήφιος πρέπει να λάβει μέρος σε εξετάσεις επάρκειας της ιταλικής γλώσσας, που γίνονται από το κάθε πανεπιστήμιο ξεχωριστά, στις αρχές Σεπτεμβρίου. Tο κόστος εγγραφής σε κάποιο ιταλικό κρατικό πανεπιστήμιο κυμαίνεται από 765 έως 1.020 ευρώ. Στα ιδιωτικά πανεπιστήμια τα έξοδα εγγραφής και, πολύ περισσότερο τα δίδακτρα, είναι πολύ περισσότερα, αλλά λαμβάνεται υπόψη η οικονομική κατάσταση του υποψηφίου και αναλόγως καθορίζεται το ύψος των διδάκτρων.
Πληροφορίες και χρήσιμα τηλέφωνα
Galileo Galilei (Τσιμισκή 116, Θεσσαλονίκη – τηλ।
2310 263876)
Tags: Ιταλικά, Ιταλικά Πανεπιστήμια, Σπουδές στην Ιταλία

Επισκευτείτε το site μας: www.galileogalilei.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου