ΠΡΟΦΙΛ

Ταυτότητα

Εκτύπωση PDF

Το ινστιτούτο Ιταλικής, Ισπανικής γλώσσας και κουλτούρας GALILEO GALILEI ξεκίνησε το 1986 και χάρη στις σύγχρονες διδακτικές μεθόδους που ακολουθεί βρέθηκε γρήγορα στην κορυφή της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης. Τα αποτελέσματα και οι επιτυχίες των μαθητών μας, επιβεβαιώνουν το γεγονός αυτό.
Στο GALILEO GALILEI αντιμετωπίζουμε την γλώσσα σαν τη βάση κάθε κουλτούρας και σαν μια ζωντανή επικοινωνία.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Διακρίσεις

Εκτύπωση PDF
Το κέντρο ξένων γλωσσών GALILEO GALILEI επιλέχθηκε από μια ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου της Σιένα ως η καλύτερη σχολή ιταλικών ανάμεσα σε πολυάριθμα γλωσσολογικά κέντρα και Πανεπιστήμια που λειτουργούν ανά τον κόσμο.
Η έρευνα αυτή είχε ως στόχο να συγκροτήσει από το πρωτότυπο διδακτικό υλικό κάθε Ινστιτούτου ή Πανεπιστημίου που επιλέχθηκε , ένα σύνολο διδακτικών μεθόδων, τρόπων προσέγγισης της διδασκαλίας, γλωσσολογικού και πολιτισμικού υλικού της ιταλικής γλώσσας και κουλτούρας για να χρησιμοποιηθεί κατά τη διδασκαλία της ιταλικής, ως ξένης γλώσσας.
Σ’ αυτή την προσπάθεια το κέντρο ξένων γλωσσών GALILEO GALILEI κατέθεσε τις ειδικές διδακτικές τεχνικές του οι οποίες βοηθούν τον σπουδαστή,  να φέρει σε πέρας αποτελεσματικότερα και ευκολότερα τους στόχους του.
Το αποτέλεσμα της έρευνας δημοσιεύτηκε το 1995 στη Ρώμη με τίτλο “ Curricolo di italiano per stranieri ”
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Διδακτική μέθοδος

Εκτύπωση PDF
didaktiki
Η διδακτική μέθοδος βασίζεται σε μια προσέγγιση που χαρακτηρίζεται από την επικοινωνία (και τις καταστάσεις )και χρησιμοποιεί τις πιο σύγχρονες τεχνικές διδασκαλίας της ιταλικής, ισπανικής γλώσσας
Η μέθοδος αυτή στοχεύει στην ανάπτυξη των τεσσάρων βασικών γλωσσικών ικανοτήτων με τη βοήθεια διδακτικού υλικού αποτελούμενου από κείμενα, οπτικοακουστικό υλικό και πολυμέσα που συμπληρώνονται από μια συνεχή και αναγκαία πρακτική εξάσκηση της γλώσσας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Καθηγητές

Εκτύπωση PDF
kathigites
Οι καθηγητές του κέντρου ιταλικής και ισπανικής γλώσσας έχουν ως μητρική γλώσσα τα ιταλικά ή ισπανικά και έχουν πανεπιστημιακή κατάρτιση, μεγάλη επαγγελματική συνείδηση και μακρόχρονη εμπειρία στην διδασκαλία. Αποτελούν το βασικό σημείο αναφοράς για τους μαθητές που χάρη σ’αυτούς αναπτύσουν το ενδιαφέρον για την εκμάθηση και την χρήση της γλώσσας, όπως επίσης και τα πολιτιστικά τους ενδιαφέροντα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Διεύθυνση Σπουδών

Εκτύπωση PDF
Ada Monzani.
Καθηγήτρια ιταλικής γλώσσας και ιδρύτρια του Ινστιτούτου ιταλικής και ισπανικής γλώσσας Galileo Galilei.
Διδάσκει Ιταλικά και είναι Διευθύντρια σπουδών του Ινστιτούτου. Έχει συγγράψει και εκδώσει βιβλία για την διδασκαλία της ιταλικής γλώσσας.
Εργάστηκε στο Ιταλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ιταλίας και Ελβετίας
Έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στην διδασκαλία της Ιταλικής γλώσσας σε Έλληνες επί πολλά συναπτά έτη και αμέτρητες ώρες διδασκαλίας.